Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України

Департамент технічного регулювання

Pict3 

Pict2

 
 
 
Pictmenu
Pictmenu
Pictmenu
Pictmenu

 

president

vru

Мінекономіки України

Urport

Наша електронна адреса    chcsm@dpbsm.cv.ua

НОВИНИ

Система НАССР на підприємствах харчової галузі

 

Згідно з законодавством України, а саме на підставі підпункту 2 пункту 6 ст. 20 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» (№771/97-ВР від 23.12.1997 р., зі змінами та доповненнями ) особи, які займаються виробництвом та введенням в обіг харчових продуктів, повинні застосовувати системи ХАССП (НАССР) або інші системи забезпечення безпечності та якості від час виробництва та обігу харчових продуктів. Відповідно до Закону України «Про основнi принципи та вимоги до безпечностi та якостi харчових продуктiв» (Iз змiнами i доповненнями), передбачено введення системи НАССР на всіх підприємствах харчової галузі, впровадження є обов’язковим для операторів ринку харчових продуктів. Це стосується і закладів ресторанного господарства, у яких вже повинні бути впроваджені стандарти харчової безпеки на основі вимог системи ХАССП(НАССР).

 У побуті рестораторів з'явився новий термін – ХАССП (HACCP -англ. Hazard Analysis and Critical Control Points) - дослівно це аналіз ризиків і критичні контрольні точки. ХАССП (HACCP) - це система контролю якості в харчовій галузі. Стандарти ХАССП (HACCP) відображають необхідний рівень безпеки виробництва, зберігання, транспортування та приготування харчових продуктів в конкретному закладі. В цілому система займається аналізом існуючих ризиків і контролем над усіма виробничими процесами, які проходить харчова продукція.

Аудиторами ДП «Буковинастандартметрологія»  проведений семінар - роз’яснення стосовно нових законодавчих вимог, на якому  представники закладів ресторанних господарств знайомилися з основними принципими та правилами системи управління безпечністю харчових продуктів.

Учасники семінару отримали роздатковий матеріал – форми заповнення документації та контакти спеціалістів для консультацій.

Телефон для довідок (0372) 511-481

 

 

"Повітряна тривога" - як діїяти населенню


Конкурс з відбору суб"єктів  аудиторської діяльності


До уваги споживачів

Повірка лічильників холодної води


Новини Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України


Технічне регулювання на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України


Новини національного органу стандартизації (ДП "УкрНДНЦ")


Комунікативна платформа з технічного регулювання в Україні


Вартість повірки лічильників води


 Вартість повірки одно і трифазних лічильників електроенергії всіх типів


“Угода АСАА: крок назустріч” – відеозапис Вебінару


Впровадження системи НАССР у закладах ресторанного господарства


Роз"яснення щодо заповнення декларацій


 

Постанова Кабінету Міністрів України "Про затвердження регламенту законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки"


 Закон України "Про технічні регламенти та оцінку відповідності" та пов`язані з ним документи


Закон України "Про стандартизацію"


Вимоги щодо розробки постійно діючих процедур заснованих на принципах НАССР


 

 

© 2008 ДП "Буковинастандартметрологiя"