Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

Департамент технічного регулювання

Pict3 

Pict2

 
 
Pictmenu
Pictmenu
Pictmenu
Pictmenu
Pictmenu
 

president

vru

kmu

Urport

Chernivtsi

Метрологічній службі Буковини - 143 роки

bignewНОВИНИ

Система НАССР на підприємствах харчової галузі

 

Згідно з законодавством України, а саме на підставі підпункту 2 пункту 6 ст. 20 Закону України Про безпечність та якість харчових продуктів (№771/97-ВР від 23.12.1997 р., зі змінами та доповненнями ) особи, які займаються виробництвом та введенням в обіг харчових продуктів, повинні застосовувати системи ХАССП (НАССР) або інші системи забезпечення безпечності та якості від час виробництва та обігу харчових продуктів. Відповідно до Закону України Про основнi принципи та вимоги до безпечностi та якостi харчових продуктiв (Iз змiнами i доповненнями), передбачено введення системи НАССР на всіх підприємствах харчової галузі, впровадження є обов’язковим для операторів ринку харчових продуктів. Це стосується і закладів ресторанного господарства, у яких вже повинні бути впроваджені стандарти харчової безпеки на основі вимог системи ХАССП(НАССР).

 У побуті рестораторів з'явився новий термін – ХАССП (HACCP -англ. Hazard Analysis and Critical Control Points) - дослівно це аналіз ризиків і критичні контрольні точки. ХАССП (HACCP) - це система контролю якості в харчовій галузі. Стандарти ХАССП (HACCP) відображають необхідний рівень безпеки виробництва, зберігання, транспортування та приготування харчових продуктів в конкретному закладі. В цілому система займається аналізом існуючих ризиків і контролем над усіма виробничими процесами, які проходить харчова продукція.

Аудиторами ДП Буковинастандартметрологія  15 березня був проведений семінар - роз’яснення стосовно нових законодавчих вимог, на якому  представники закладів ресторанних господарств знайомилися з основними принципими та правилами системи управління безпечністю харчових продуктів.

Учасники семінару отримали роздатковий матеріал – форми заповнення документації та контакти спеціалістів для консультацій.

Телефон для довідок (03722) 7-48-48

 

 


ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ МЕТРОЛОГІЇ


Актуалізація і поліпшення системи управління якістю


Впровадження системи НАССР у закладах ресторанного господарства


МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ НАЦІОНАЛЬНОГО АГЕНСТВА З ПИТАНЬ ЗАПОБІГАННЯ КОРУПЦІЇ


Новини Міністерства економічного розвитку і торгівлі України


Технічне регулювання на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України


Новини національного органу стандартизацІЇ


 

До уваги власників Технічних умов


Проект наказу "Про внесення змін до Переліку продукції, що підлягає обов'язковій скертифікації в Україні"


Постанова Кабінету Міністрів України "Про затвердження регламенту законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки"


Набув чинності Закон України "Про технічні регламенти та оцінку відповідності" та пов`язані з ним документи


Набув чинності Закон України "Про стандартизацію"


Вимоги щодо розробки постійно діючих процедур заснованих на принципах НАССР


Фільм до 140 річниці метрології на Буковині (дивитись через Chrome, Opera)


Єдність вимірювань-якість життя. До 140-ї річниці метрології на Буковині

 

bignewНовини попередніх років

 

 
 
 
 
 

© 2008 ДП "Буковинастандартметрологiя"